در نشست خبری سومین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی بیان شد:

نسبت مصرف سموم کم خطر به پر خطر در سال های اخیر افزایش پیدا کرده است.

مسعود گیل‌آبادی-عضو هیئت مدیره انجمن تولید‌کنندگان کود و سم بیان داشت: هدف اصلی از برگزاری این نمایشگاه برقراری ارتباط مستقیم بین تولید‌کنندگان، مصرف‌کنندگان و عرضه کنندگان نهایی و امکان رقابت بین آنها است.

وی تاکید کرد: سازمان حفظ نباتات با دسته‌بندی تعرفه برای سموم کم خطر و پرخطر گام خوبی را در جهت بهینه کردن مصرف سموم برداشته است و با افزایش تعرفه سموم پرخطر انگیزه برای کاهش واردات آن کم شد.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید‌کنندگان تاکید کرد: در سال‌های آخرین هجمه‌ بسیاری در مورد مصرف سموم بوجود آمده است، اگر مصرف آفت‌کش‌ها بهینه شود تأثیر بسزایی در افزایش امنیت غذایی کشور دارد؛مصرف سم و آفت‌کش‌ها در کشور حدود 40 درصد پایین‌تر از میانگین جهانی است.

وی میزان مصرف سموم پرخطر در سال 75 ، را 29 درصداعلان کرد و گفت:  در سال 91 مصرف این سموم به 8 درصد کاهش یافتٰ همچنین مصرف سموم کم خطر در سال 75 که 21 درصد بوده است در سال 91 به 65 درصد افزایش یافته است.

رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود با اشاره به اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی واگذاری واردات سم و کود به بخش خصوصی است تاکید کرد: با واگذاری واردات به بخش خصوصی امکان رقابت برای وارد کنندگان و تولیدکنندگان فراهم خواهد شد.

وی افزود:  70تا 80 درصد سموم در داخل تولید می‌شود و 20 تا 22 درصد سموم وارداتی است.

گفتنی است که  سومین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی از 6 تا 9 بهمن در بوستان گفت‌وگو با شعار «نهاده با کیفیت و کشاورزی پایدار» آغاز به کار می‌کند.

مشروح این خبر را در سایت خبرگزاری ایلنا  و خبرگزاری تسنیم بخوانید.